wildlife equipment
Esker Outfitters ABGrumman CanoesFolbot KayaksPelican CanadaBison TältkåtorÖvriga Produkter
Historik Folbot
Kajaker Folbot
Tillbehör Folbot
Folbot Kayaks

En ny modell har nu lanserats: Gremlin. Modellen är en riktigt lätt och smidig kajak med en vikt på endast 12 kg men ändå med en maxlastförmåga på 113 kg.


Folbot lanserar nu även en ny bottenväv som heter Elvaloy. Med denna väv höjer Folbot kvalitén på kajakerna ytterligare då väven har ytterligare bättre slitstyrka, rivhållfasthet och motståndskraft mot punktering.Designa din egen Folbot Citibot!

Nu kan du få din din Folbot precis som du vill! Hör av er för mer information!
Se exempel nedan:Det finns oerhört stora fördelar med hopfällbara kajaker. De kan förvaras i hemmet och transporteras på ryggen, på cykel, på tunnelbana, på tåg, i bil eller på flyg. De kräver inge kajakplats. Detta ger helt nya möjligheter för paddling. Till vardags slipper du alltid börja vid samma plats och utomlands slipper du hyra. Förutom detta tycker de flesta som provat en hopfällbar kajak att det är en härlig känsla. På många sätt känner man sig närmare de ursprungliga kajakerna som även de består av  en stomme kläd med "duk". Folbot vill kunna erbjuda innovativa kajaker av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Folbots kajaker paddlas över hela jorden och används från motion till expeditionspaddlingar.

Reser du mycket med bil? Ha en Folbot i bilen och unna dig en paddlingstur emmellanåt!


Folbot Cooper på en hundsläde i Uummannaq, Grönland. Foto Chris Patton

Folbot eftersträvar att ha den bästa  servicen som är möjlig och ger även livstids garanti till den ursprungliga köparen. Detta visar att Folbot tillverkar kajaker med högsta möjliga kvalitet. Garantin ges av Folbot Inc i USA och förutsätter att du som förste köpare registrerar din kajak hos dem. Garantin är alltså inte knuten till Esker Outfitters AB och gäller oberoende av vårt företags framtid.


Material och design

Duken på Folbots kajaker är tillberkad av hypalon (syntetiskt gummi), laminerad på båda sidor om 1000 denier tire cord vilket är högsta möjliga kvalitet. För ovansidan (däck) används urethanbelagd polyester. Bägge är extremt UV-resistenta och tåliga. Stommen är tillverkad av högkvalitativa aluminiumrör och alla övriga detaljer är noga utprovade. Ytterligare förstärkning av aluminium finns i bägge ändar av kajakerna. Det är materaialvalet som gör det möjligt att utlova livstids garanti från Folbot Inc.

Folbots chefsdesigner Phil Cotton har arbetat i företaget i över 25 år och har utvecklat och vidareutvecklat många av dagens modeller.

 

Faltkajaker

Faltkajak (av tyska falten=fälla) är namnet på hopfällbara kajaker bestående av en duk (förr canvas eller skinn) som är spänd över ett "skelett" av aluminiumrör eller träribbor. Konstruktionen är till sin grund mycket lik de ursprungliga kajakerna från arktis. Den stora fördelen med en faltkajak är att det går att plocka isär den och förvara den i en ryggsäck. Detta faktum gör dem perfekta vid ett kompakt boende och till en mobil och äventyrlig livsstil.  Den dynamiska konstruktionen medför mycket bra styrka och livslängd. Ofta är stabiliteten prioriterad i faltkajaker men detta varierar mellan märken och modeller. Faltkajaker används av flera militära elitförband världen över - bl.a. svenska kustjägarna. Faltkajaker har även använts på ett otal expeditioner världen över, bl.a. över Atlanten, längs Nilen och Amazonas. Ofta går faltkajaker även att segla då de flesta större tillverkare erbjuder segelutrustning till dem.


En Folbot Super med segel, från 1970-talet

För spännande resor i europa se länken: http://pweb.netcom.com/~longyard/KayakinginEurope.html


För mer information om ihopfällbara kajaker (faltkajaker) se http://www2.utsidan.se/faltkajak/

 

 

 


Esker Outfitters ABGrumman CanoesFolbot KayaksPelican CanadaBison TältkåtorÖvriga Produkter